Prezență arhierească în mijlocul deținuților din Rebibbia, Italia

Deținuții de la închisoarea Rebibbia din Roma au primit în mijlocul lor miercuri, 21 decembrie, pe Preasfințitul Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, aflat în vizită la penitenciar, informează Departamentul de informare și mass-media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Preasfinția Sa a rostit în mijlocul deținuților o rugăciune și le-a rostit un cuvânt de învățătură. În cadrul rugăciunii, ultima înainte de praznicul Nașterii Domnului, s-a recitat ‘Canonul celor aflați în închisoare’, la care cei peste 75 de deținuți prezenți au participat cântând ‘Cu noi este Dumnezeu’ și ‘Doamne al puterilor’. Preasfințitul Siluan a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind celor prezenți despre importanța și puterea libertății pe care o dă Dumnezeu oamenilor și pe care aceștia trebuie să o pună apoi în slujba lui Dumnezeu. La sfârșitul canonului, unul dintre deținuți a rostit un cuvânt de salut și recunoștință față de Preasfințitul Siluan. Apoi a înmânat din partea comunității deținuților români o ‘iesle’ în miniatură, construită din săpun, reprezentând personajele care au luat parte la Nașterea Domnului. S-a continuat întâlnirea cu două colinde tradiționale cântate de Preasfințitul Siluan, după care și deținuții l-au colindat pe invitatul lor.

A urmat apoi un moment poetic pregătit de unul dintre deținuți, care a expus în versuri un gând care exprimă condiția sufletului încătușat de păcate și care se luptă ca să scape din robie, prin puterea dumnezeiască. Cei prezenți au participat apoi la un dialog liber cu Preasfinția Sa, au pus întrebări și și-au exprimat sentimentele pe care le-au trăit în aceste momente de rugăciune și de comuniune.

La final, părintele Bogdan Petre, capelanul ortodox român al închisorii Rebibbia și consilier eparhial pentru închisori, în cadrul Sectorului social, a mulțumit pentru posibilitatea organizării acestui frumos moment, iar Preasfințitul Siluan a dăruit tuturor celor prezenți câte o iconiță, un calendar și o cruciuliță, binecuvântând pe fiecare și urând tuturor ‘Crăciun binecuvântat!’, iar comandantului închisorii, mareșalul Massimo Cardilli, i-a înmânat o icoană a Maicii Domnului și un calendar ortodox în limba italiană.

Comentarii Facebook


Știri recente