Prezență arhierească în mijlocul credincioșilor români din Ladispoli – Italia

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii s-a aflat în perioada 1-4 februarie 2012 în Italia cu ocazia lucrărilor Conferinței mondiale organizată de Comunitatea Sant Egidio, a precizat Alexandru Chituță.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan al Italiei, sâmbătă, 4 februarie 2012, Preasfinția Sa a săvârșit împreună cu preotul paroh Lucian Bârzu și celălalt nou preot slujitor la biserica cu hramurile „Sf. Apostol Andrei și Sfinții Mucenici de la Niculițel” din Ladispoli, Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învățătură adresat mulțimii de credincioși prezenți, Preasfinția Sa a accentuat importanța praznicului Întâmpinării Domnului cât și rolul rugăciunii și al postului în viața creștinului, dat fiind apropierea intrării în perioada Triodului. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze credința moșilor și strămoșilor noștri cât și dragostea față de neam și țară încredințându-i că Patriarhia Ortodoxă Română va fi alături, prin ierarhi și preoți de bunii credincioși din diaspora.

Totodată, cu acest fericit prilej, credincioșii au avut posibilitatea de a se închina părticelelor de moaște ale Sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip așezate într-o frumoasă raclă de argint, odorul sfânt al bisericii din Ladispoli. Sfintele Moaște au fost dăruite de Preasfințitul Părinte Visarion parohiei italiene anul trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente