Prezență Arhierească în mijlocul credincioșilor Bisericii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Suceava

In Duminica a sasea dupa Rusalii, IPS Serafim Joanta, Mitropolit pentru Germania, Europa centrala si de Nord, s-a aflat la Suceava, in mijlocul credinciosilor Bisericii Sf Arhangheli Mihail si Gavriil, după cum ne-a explicat Doina Ciobanu.

Inconjurat de preoti si diaconi , IPS-Sa a savarsit Sf. Liturghie si apoi slujba de pomenire a Pr profesor dr. Ctin Mihoc de la a carui trecere la Domnul s-au implinit 4 ani.

Mama Parintelui Constantin, Aglaia Mihoc, in varsta de 93 de ani, a fost prezenta la slujba, alaturi de familiile celor 10 copii ai sai.

Sf Liturghie si comemorarea s-au desfasurat in incinta Bisericii Sf Arhangheli la a carei constructie au contribuit cei cinci frati preoti ai parintelui si in care slujea atunci cand venea acasa in vacanta.

In semn de dragoste si respect pentru traditie, parohia ortodoxa pe care a infiintat-o in centrul Berlinului unde lucra la ridicarea unei sfinte biserici, a primit acelasi hram ca si biserica de acasa.

In cuvantul sau. IPS Serafim a vorbit despre frumusetea familiei crestine din care provine Parintele Ctin Mihoc cat si despre daruirea cu care acesta l-a slujit pe Dumnezeu in calitate de parinte, preot si profesor.

Fiindu-i si duhovnic, IPS Serafim a subliniat atasamentul credinciosilor din Parohia Sf Arhangheli -Berlin fata de Parintele Constantin si amintirea calda pe care acestia o poarta primului lor parinte duhovnicesc din strainatate..

Tragedia mortii sale i-a unit si mai mult si astazi-spune IPS Serafim, dorinta Pr. Mihoc s-a concretizat intr-o biserica ortodoxa frumoasa, din zid, ridicata asa cum si-a dorit in stil stefanian, si in care Parintele Constantin -ctitor jertfelnic- este amintit la fiecare Sfanta Liturghie.

In seara zilei de 4 august 2009, Pr. Constantin Mihoc a murit alaturi de un enorias sub daramaturi pe cand incerca sa disloce un zid de beton pe santierul viitoarei biserici ortodoxe Sf Arhangheli din Berlin.

Comentarii Facebook


Știri recente