Prezența a opt ierarhi este anunțată la aniversarea a 13 ani de Mitropolie la Cluj

În data de 25 martie 2006 lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Aniversarea prin rugăciune a 13 ani de la acel moment va avea loc luni, de Buna Vestire în Catedrala Mitropolitană din Cluj în prezența a opt ierarhi, informează Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului printr-un comunicat remis Agenției de știri Basilica.

Așadar, luni, începând cu ora 09:30, Mitropolitul Andrei al Clujului Maramureșului și Sălajului va oficia Sfânta Liturghie împreună cu: Arhiepiscopul Timotei al Aradului, Episcopii Luchian al eparhiei ortodoxe sârbe din Ungaria și administratorul vicariatului ortodox sârb din Timișoara, Iustin al Maramureșului și Sătmarului, Nicodim al Severinului și Strehaiei, Gurie al Devei și Hunedoarei, Petroniu al Sălajului și Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul.

Ziua de 25 martie marchează totodată momentul întronizării primului Mitropolit de la Cluj, Bartolomeu Anania, în 2006, iar după cinci ani a Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei.

Sărbătoarea din acest an a Mitropoliei subliniază în mod simbolic și împlinirea a 100 ani de la înființarea Consistoriului Ortodox din Cluj, condus de Episcopul Nicolae Ivan, reîntemeietor al Eparhiei Clujului, amintește comunicatul citat.

Episcopul Nicolae Ivan este cel care a ctitorit Catedrala din Cluj, Reşedinţa eparhială, prima Academie Teologică, precum și revista „Renaşterea”.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente