Prevenție și educație pentru sănătate | Peste 200 elevi bucureșteni au beneficiat de serviciile medicilor voluntari

Peste două sute copii din Capitală au beneficiat astăzi de consiliere medicală și educație privind sănătatea în cadrul Campaniei derulate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale.

A 22-a etapă a Campaniei Prevenție și educație pentru sănătate se desfășoară în perioada 6-7 iunie 2017 la Școala Gimnazială nr. 127 din București și vizează un număr de peste 480 de elevi, informează Dan Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

În cadrul acestei acțiuni sunt implicați șase voluntari, între care trei medici și un asistent medical. Inițiatorul și coordonatorul Campaniei este Arhim. Ciprian Grădinaru, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Elevii au primit sfaturi privind starea de sănătate de la medici specialiști în nutriție, stomatologie, recuperare medicală, psihiatrie pediatrică și psihologie.

Medicul stomatolog Nicolae Cazacu le-a vorbit celor mici despre sănătatea orală și le-a explicat tehnica de periaj.

Au înțeles cum să își îngrijească dinții, care obiceiuri alimentare sunt sănătoase și ce ar trebui să evite în alimentația lor, a spus Dr. Nicolae Cazacu, Asist. Univ. în cadrul Facultății de Medicină Dentară de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

De la tehnicianul nutriționist Alina Ciuciuc, elevii au aflat categoriile de alimente care trebuie consumate zilnic și beneficiile acestora.

La final, copiii au primit pachete cu produse de igienă orală și corporală.

De la începutul Campaniei Prevenție și educație pentru sănătate până în prezent au beneficiat de serviciile medicilor voluntari de la Paraclisul CMN peste 4500 elevi și preșcolari.

Comentarii Facebook


Știri recente