„Prevenție și educație pentru sănătate” la Moara Vlăsiei. Peste 200 de elevi au primit recomandări medicale

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat marţi ultima acțiune din acest an din cadrul campaniei de „Prevenție și educație pentru sănătate” în localitatea Moara Vlăsiei.

Specialiştii-voluntari le-au prezentat celor 240 de elevi ai Şcolii Gimnaziale numărul 2 din Moara Vlăsiei noțiuni de menținere a igienei personale, tehnici de corectare a poziției coloanei vertebrale, informații despre folosirea corectă a dispozitivelor electronice.

De asemenea, le-au fost prezentate noțiuni despre fenomenul de bullying și despre modul prin care poate fi combătut.

La finalul sesiunii de comunicari, voluntarii le-au oferit tuturor copiilor produse bio.

Medicul Claudia Buduna, medic specialist în stomatologie generală, a spus: „este important să îşi menţină igiena corectă, sănătatea orală pentru a nu avea probleme mai târziu, începând cu durerile şi încet, încet, se ajunge la pierderea dinţilor în final”.

Psihoterapeutul Raluca Simion le-a vorbit copiilor despre fenomenul de bullying.

„Dacă în cazul victimelor este uşor de intuit că apare sentimetul de izolare, tristeţe, de retragere, anxietate, în cazul agresorilor efectele pot fi variate, chiar şi la ei să apară tristeţe şi retragere din cauza izolării”.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Mântuirii Neamului, a menţionat: „Acestă campanie este o ramură a Campaniei Sănătate pentru sate. Ne-am deplasat în diverse sate, diverse comune, chiar şi oraşe din România şi am constatat că aceşti copii cu care ne intersectăm nu cunoşteau aceste noţiuni despre sănătate şi atunci ne-am gândit să implementăm Campania de Prevenţie şi educatie pentru sănătate”.

„Este mult mai uşor pentru că la Campania Sănătate pentru sate nu veneau atâţia copii câţi găsim în şcoală”.

Preotul Cornel Enache de la Parohia Moara Săracă a subliniat că aceasta a fost a treia acţiune desfăşurată de voluntarii Paraclisului CMN în această localitate.

„Am avut o primă acţiune a Caravanei Sănătate pentru sate, apoi acea activitate de Preventie a cancerului de col uterin.

„Marţi am avut Prevenţie şi Educaţie pentru sănătate şi nu putem decât să fim recunoscători şi mulţumim pentru acest lucru voluntarilor”.

Până în prezent, Campania „Prevenție și Educație pentru Sănătate” a trecut de 15.200 de beneficiari în cadrul celor 58 de ediţii.

Toate acţiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfăşoară cu binecuvântarea Patriarhului României şi sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente