Prevenție și educație pentru sănătate. În urma ediției cu numărul 37 din Radomirești, Campania a ajuns la peste 8.000 beneficiari

Campania de prevenție și educație pentru sănătate, desfășurată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, a ajuns la numărul de opt mii de beneficiari. Ultima acțiune a avut loc vineri, 27 octombrie 2017, în localitatea Radomirești, județul Olt.

Ediția cu numărul 37 s-a desfășurat în căminul cultural din comuna Radomirești, unde au fost prezenți peste 200 elevi, informează Dan Prună coordonatorul echipei de voluntari.

În prima parte a programului, principala temă abordată a fost aceea a prevenţiei stomatologice: tehnica corectă de periaj, vizita la cabinetul stomatologic, dar şi riscurile nerespectării unui program al igienei orale.

Rolul meu în campania de astăzi a fost să îi conştientizez pe copii asupra importanţei periajului, a spus medicul stomatolog voluntar Claudia Buduna.

Medicul psiholog Iulia Manolescu le-a dat câteva sfaturi elevilor.

Am abordat comunicarea şi conflictul, considerând că ele reprezintă două dimensiuni ale relaţiei interumane care determină valenţa de echilibru sau dezechilibru în existenţa umană. Ele îşi găsesc expresia la toate palierele vieţii nostre, în familie, în primul rând, în şcoală, pe stradă, la locul de muncă şi se fac resposabile de toată tensiunea şi zgura din sufletele noastre care ne afectează pe tot parcursul drumului în viaţă. Ele stau la baza anxietăţilor, angoaselor şi depresiilor noastre, a subliniat Dr. Iulia Manolescu.

Viceprimarul comunei Radomirești, Marinel Olteanu, a apreciat acțiunea voluntarilor și a transmis mulțumiri organizatorilor.

De asemenea, Pr. Paroh Mihai Vânătoru și-a exprimat recunoștința și aprecierea față de eforturile voluntarilor. Sfinția sa a evidențiat importanța pe care o are perceperea vieții ca dar oferit de Dumnezeu.

Prin activitatea de astăzi am încercat să-i determinăm pe copii să înţeleagă că viaţa este un dar pe care ni-l dă Dumnezeu, de care trebuie să avem grijă cum putem mai bine. Ca preot le-am spus acest lucru copiilor, de la catedră sau de la altar, a spus Pr. Mihai Vânătoru.

La finalul acţiunii, elevii au primit produse de igienă, dar şi fructe oferite de Carrefour România, sponsorul campaniei.

Foto credit: Dan Prună

Comentarii Facebook


Știri recente