Prevenție și Educație pentru Sănătate în Lipănești. Peste 400 elevi au participat la programul educativ și artistic organizat de voluntarii Paraclisului CMN

Peste patru sute de elevi ai Școlii Gimnaziale din Lipănești, județul Prahova, au beneficiat de ediția a 38-a a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate care a avut loc luni, 6 noiembrie 2017.

Echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost prezentă în localitatea Lipănești de la primele ore ale dimineții. Între cei doisprezece voluntari s-au aflat patru medici cu specializările: stomatologie, psihologie, nutriție și instruire clinică.

A doua parte a programului a constat într-o reprezentație artistică organizată de profesori și studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion, București. De asemenea, copiii au pictat împreună cu artistul plastic Delia Lungan.

La final, elevii Școlii Gimnaziale Eroii din Lipănești au primit produse de igienă orală din partea Carrefour România, sponsorul Campaniei Prevenție și Educație pentru Sănătate.

Viorel Robert Nica, primarul comunei Lipănești, și-a exprimat bucuria de a găzdui activitatea voluntarilor, iar preotul paroh Adrian Marin a spus că bucuria copiilor s-a transmis și în rândurile celor mai în vârstă.

Copiii au fost foarte deschiși și au interacționat cu artiștii. Sperăm ca această activitate să le fie de folos, să plece acasă cu informații bine fixate în memorie prin care să își păstreze sănătatea. Este o campanie foarte frumoasă care mă motivează și mă bucur că am putut să fiu de folos celor din jur, a spus voluntarul Sorina Aurica.

Medicul psihoterapeut Cristina Enescu le-a vorbit participanților despre fenomenul de bullying în școli. Aceasta le-a prezentat atât elevilor, cât și cadrelor didactice, soluții de prevenire și întâmpinare a situațiilor de agresivitate și violență.

Diana Haidei, directorul Școlii Gimnaziale Eroii din Lipănești, a transmis mulțumiri Patriarhiei Române pentru că a trimis o echipa extraordinară formată din medici și tineri artiști.

Campania Prevenție și Educație pentru Sănătate a ajuns în acest moment la un număr de peste 8.500 de beneficiari.

Foto credit: Dan Prună

Comentarii Facebook


Știri recente