Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate în Capitală | 50 familii cu copii mici au primit sfaturi și ajutor material

Cea de-a 27-a ediţie a Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate s-a desfăşurat sămbăta aceasta în vechiul sediu al Primăriei sectorului 5, situat în Bd. Regina Elisabeta din Capitală.

Acțiunea din 18 august 2017 a vizat familii cu posibilități financiare limitate, în special cu copii mici, cu vârste cuprinse între 0 și 6 luni. Cele 50 de familii au fost identificate cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 5, informează Dan Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

La această ediție a luat parte o echipă formată din zece voluntari ai Paraclisului Catedralei Naționale, între care un medic pediatru şi un psiholog. Aceştia au prezentat beneficiarilor noţiuni de bază referitoare la problemele cu care confruntă mamele în creşterea copiilor nou-născuţi.

Voluntarii le-au oferit participanților produse de igienă, lapte praf, hăinuţe, biberoane, ș.a. în valoare totală de 20.000 lei. De asemenea, trei dintre familiile cu probleme mai mari au primit ajutor financiar în cuantum de 500 lei.

Psihologul Drd. Raluca Simion a subliniat faptul că emoțiile și sentimentele părinților sunt transmise celor mici. De aceea, i-a îndemnat pe părinți să-şi verifice propriile sentimente înainte de a corecta emoţiile copilului şi apoi să intervină prin a-l ajuta să identifice şi să gestioneze emoţia negativă.

Gabriela Marc, Şeful Serviciului de Prevenire Abandon Copil şi Familie, a apreciat inițiativa și a mulțumit organizatorilor.

Mulţumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului pentru sprijinul acordat beneficiarilor DGASPC Sector 5, oferind astfel un model de bună practică în ceea ce priveşte necesitatea unei intervenţii unitare. Mă refer atât la partea materială (hăinuţe, scutece, lapte praf, biberoane, prosoape, produse de îngrijire pentru bebeluşi etc.), cât şi la informaţiile oferite de personalul medical de specialitate, a spus Gabriela Marc.

Această ediție a avut loc cu sprijinul conducerii DGASPC – Sector 5, prin implicarea financiară și activă a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, îndrumați de Arhim. Ciprian Grădinaru. Numărul total al beneficiarilor acestei campanii a ajuns la aproximativ 6.000 persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente