Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate | 203 elevi din Mozăceni au primit recomandările medicilor voluntari

203 elevi din Mozăceni, jud. Argeş, au fost beneficiarii ultimei ediţii din acest an a Programului Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate, organizată miercuri de Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Prezentările au fost suţinute de un medic psihiatru, un medic stomatolog şi un nutriţionist, iar temele abordate au fost fenomenul de bullying, igiena orală, corporală şi elemente de nutriţie.

Elevii învaţă la şcolile gimnaziale Babaroaga şi Mişei.

La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor produse de igienă şi alte daruri.

Claudia Buduna, medic specialist Stomatologie Generală, a declarat: Suntem pentru prima dată cu Campania de Prevenţie şi Educaţie pentru sănătate în judeţul Argeş. Le-am vorbit copiilor despre periajul corect, despre mijloacele auxiliare periajului, despre faptul că trebuie să meargă la stomatolog de două ori pe an. Chiar dacă nu au nimic, nu îi doare, există posibilitatea ca stomatologul sa găsească unele carii pe care ei nu le cunosc. Copiii au fost receptivi, deja ştiau câteva noţiuni iar la sfârsit le-am oferit periuţe, paste de dinţi si orare.

În acelaşi context, psihoterapeutul Cristina Enescu a subliniat că a vorbit despre violentă, despre ce înseamnă agresivitate şi violentă, despre agresivitatea verbală, violenta verbală şi despre cea fizică. Dacă sunt victime ale unor fenomene de agresiune în şcoală, primul lucru care trebuie făcut este să vorbească cu profesorii atâta timp cât agresiunea vine din partea colegilor. Împreună cu profesorii pot face un plan pentru a diminua acest fenomen de bullying, de agresiune între colegi.

Copiii au fost încântaţi de vizita specialiştilor – voluntari şi au fost tot timpul activi, adresând numeroase întrebări invitaţilor.

Activitatea de astăzi s-a desfăşurat în condiţii foarte bune şi vă mulţumim că v-ati gândit să veniţi şi în localitatea noastră. Copiii au avut foarte multe de învăţat de la toţi medicii prezenţi, a subliniat prof. inginer Dinta Eleonora, directorul Liceului Tehnologic Liviu Rebreanu Mozăceni.

Directorul Coordonator al Şcolii Gimnaziale nr. 2 Mozăceni a apreciat aceste campanii ca fiind foarte utile, pentru că în societatea actuală copiii de la vârstă foarte fragedă sunt înclinaţi spre a consuma alimente nesănătoase, spre a sta mult în faţa calculatorului, a utiliza aparatura şi tehnologia de ultimă generaţie, ei uitând să se hrănească cu alimente sănătoase, să facă mişcare şi să se direcţioneze către un stil de viaţă sănătos.

Ca de fiecare dată, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au avut susţinerea preoţilor din zona vizitată.

Pr. Dobrin Florin, Coslujitor la Parohia Mozăcenii de Sus a precizat că promovarea ideilor despre cum să ne hrănim, cum să ne îngrijim fizic, sufleteşte şi psihic, noţiuni despre prevenirea violenţei în şcoli au fost binevenite. Vreau să transmit pe această cale multe binecuvântări.

Totodată, Pr. Cons. Andrei Diaconescu de la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, a adăugat: Copiii sunt foarte receptivi, foarte iubitori de a primi informaţie nouă, sunt cunoscători în multe din cele prezentate, însă niciodată nimic nu e de prisos şi faptul că în faţa lor au venit oameni de diferite specializari care le-au prezentat celor de folos lor pentru a trăi în obşte, ceea ce este minunat.

Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a transmis că anul 2017 a fost un an fructuos din punctul de vedere al succesului înregistrat în această Campanie.

Dacă la începutul anului spuneam că ne gândim la 6.000 de beneficiari, am ajuns la 10.000 de beneficiari, mergând în foarte multe judeţe din ţară. Campania s-a extins destul de mult, am primit foarte multe solicitări, aveam chiar şi acum multe solicitări neonorate la care vom ajunge în 2018, fiind o campanie foarte necesară şi utilă mai ales pentru copiii din şcoala gimnazială.

Campania Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate se derulează sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente