Prevenţie şi depistare a cancerului de col uterin | 31 femei din Măgurele au efectuat testul Babeş-Papanicolau

În cadrul campaniei de „Prevenţie şi depistare a cancerului de col uterin”, 31 de femei din oraşul ilfovean Măgurele au efectuat sâmbătă testul Babeş-Papanicolau.

Campania este derulată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului împreună cu un grup de medici şi asistente medicale de la Institutul Oncologic Bucureşti.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat: „Ceea ce ne bucură foarte mult este că unele doamne care nu au mai fost niciodată la un consult ginecologic, au ales să vina la noi şi le-a fost efectuat pentru prima dată testul Babeş-Papanicolau”.

Asistentul medical Mariana Stan de la Institutul Oncologic Bucureşti şi-a manifestat disponibilitatea de a veni în ajutorul pacientelor.

„Noi venim cu mare plăcere în ajutorul femeilor din Măgurele şi din alte localităţi din jurul Bucureştiului. Sunt femei care spun că nu au făcut niciodată testul Papanicolau. De aceea, le încurajăm şi le spunem să anunţe şi vecinele şi prietenele să vină şi acestea să le recoltăm”.

Acţiunea voluntarilor a fost organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente