„Prevenire și depistare a cancerului de col uterin”, în orașul Bragadiru

A cincea ediție a campaniei de „Prevenire și depistare a Cancerului de Col Uterin”, derulată de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” și Patriarhia Română a avut loc sâmbătă, în orașul Bragadiru.

Zeci de paciente cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost examinate gratuit de specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

„Campania se adresează în mod special femeilor care ajung foarte greu la o unitate medicală din oraş, persoanelor cu venituri foarte mici şi care nu se pot deplasa”, a declarat Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

În acelaşi context, dr. Prunoiu Virgiliu Mihail, coordonatorul Programului de Screening al Institutului Oncologic Bucureşti, a subliniat: Testul Babes-Papanicolau este foarte important pentru că putem descoperi la femei cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani leziuni incipiente, moment în care putem stabili un diagnostic sau pot fi rechemate pentru monitorizare, eventual peste 3 sau 5 ani de zile”.

Evenimentele caritabile ale voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt foarte bine organizate şi datorită implicării preoţilor parohi din cadrul comunităţilor unde se efectuează deplasarea.

Cancerul de col uterin poate fi controlat şi vindecat dacă este depistat în faza incipientă. Conform analizei Institutului Naţional de Sănătate Publică, în România incidenţa cancerului de col uterin este cea mai mare din Uniunea Europeană.

Următoarea ediţie a campaniei de „Prevenire şi depistare a Cancerului de Col Uterin” va avea loc în comuna Moara Vlăsiei din judeţul Ilfov.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente