Pretenţii nelegitime asupra unui teren agricol aflat în proprietatea Așezămintelor Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa

Pe site-ul de ştiri Spy News a fost postată o ştire cu titlul Biserica a pus ochii pe spitalul de nebuni de la Bălăceanca. Întrucât titlul este tendenţios, iar în text sunt mai multe inexactităţi, fie din lipsă de informare temeinică, fie din cauza obţinerii informaţiilor dintr-o sursă cointeresată să dezinformeze, facem următoarele precizări:

Litigiul nu are ca obiect niciunul din imobilele deținute de Spitalul de PsihiatrieEftimie Diamandescu, fost Domniţa Bălaşa – Bălăceanca, ci se referă exclusiv la un teren agricol aflat în vecinătatea acestei instituţii medicale, asupra căruia Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa au păstrat dreptul de proprietate, chiar și în perioada regimului comunist.

Instanţa a respins solicitarea Consiliului Judeţean Ilfov de evacuare a proprietarului de drept şi de fapt asupra acestui teren agricol. În prezent, pe rolul instanţeise află judecarea cererii reconvenţionale formulată de Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa prin care solicită confirmarea dreptului de proprietate asupra acestui teren agricol.

În concluzie, acest litigiu nu vizează în nici un fel Spitalul de PsihiatrieEftimie Diamandescu, fost Domniţa Bălaşa – Bălăceanca, ci se referă la terenul agricol aflat în proprietatea Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor

Comentarii Facebook


Știri recente