Președintele României: Se împlineşte o decadă plină de realizări semnificative pentru Biserica Ortodoxă Română

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 30 septembrie, un mesaj cu prilejul aniversării a zece ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Mesajul a fost prezentat de domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel,

La aniversarea a zece ani de la întronizarea Preafericirii Voastre în înalta demnitate de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, îmi face o deosebită plăcere să vă adresez urările mele cele mai calde de sănătate, slujire rodnică şi putere de muncă, în continuarea şi desăvârşirea proiectelor importante pe care le-aţi iniţiat în cursul acestor zece ani de arhipăstorire. Se împlineşte o decadă plină de provocări, pentru Biserică şi societate în ansamblu, dar şi de realizări semnificative pentru Biserica Ortodoxă Română.

Celebrarea întronizării Preafericirii Voastre aduce laolaltă eparhiile din ţară şi cele din diaspora, cărora Preafericirea Voastră le-aţi arătat o atenţie deosebită, sprijinind înfiinţarea de noi parohii, şcoli şi spitale, întărind astfel legătura de limbă, credinţă şi cultură cu România.

Anii acestei fructuoase decade s-au desfăşurat sub semnul unor aniversări emblematice pentru identitatea poporului român. Marcarea acestora a întărit în conştiinţa colectivă valorile morale şi spiritualitatea creştină, transmiţând prin acestea un mesaj esenţial tinerilor.

La ceas aniversar, Vă transmit preţuirea mea pentru dedicarea socială a Bisericii Ortodoxe Române şi pentru activitatea prin care aceasta a contribuit la cunoaşterea istoriei şi a jertfelor pentru libertatea şi demnitatea noastră.

Apreciez în mod deosebit cinstirea pe care Biserica Ortodoxă Română o aduce, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, eroilor români pentru a căror pomenire se va sfinţi, în anul Marii Uniri, Catedrala Mântuirii Neamului.

Preafericirea Voastră,

Fie ca celebrarea de astăzi să Vă întărească în lucrarea pentru binele comun, în spiritul valorilor creştine. Vă doresc să desăvârşiţi în noul an de patriarhat proiectele importante pentru Biserica Ortodoxă Română şi pentru întreaga societate românească.

Slujire rodnică, întru mulţi şi fericiţi ani!”

Comentarii Facebook


Știri recente