Preşedintele Maltei a primit vizita Arhiereului vicar al Episcopiei Italiei

E.S. George Vella, Preşedintele Maltei, a primit luni vizita Preasfinţitului Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Întâlnirea a avut loc în Palatul St. Anton din Attard, reşedinţă prezidenţială.

La întâlnire au fost prezenţi: E.S. Lino Bianco, Ambasadorul Maltei în România, Pr. George Alexandru Popescu, preotul comunităţii româneşti din Malta, şi Andreea Popescu, coordonatorul departamentului de tineret de la parohia românească.

Preşedintele George Vella a relatat întrevederea pe Social Media.

„Am discutat despre comunitatea românească care locuiește în Malta, despre cultura și limba lor. Preasfințitul Părinte Atanasie și-a exprimat recunoștința față de bunătatea și ospitalitatea poporului maltez față de cetățenii români care locuiesc în Malta”, a notat E.S. George Vella.

Hramul singurei parohii din Malta

Vizita ierarhului în Malta a fost prilejuită de hramul singurei parohii româneşti din republică. Ocrotită de Sfântul Ioan Botezătorul, parohia a fost înfiinţată în anul 2013.

Preasfinţia Sa a slujit la hramul parohiei, de sărbătoarea Naşterii Sf. Ioan Botezătorul.

PS Atanasie de Bogdania la hramul singurei parohii româneşti din Malta. Parohia are hram „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul”.

În omilia rostită la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Atanasie le-a vorbit celor prezenți despre importanța cinstirii sfinților.

„Cu toții ne dorim și avem prieteni alături de care petrecem timpul acestei vieți. Sfinții, însă, depășesc barierele lumii acesteia vremelnice și ne sunt repere și modele în drumul nostru către veșnicie. Sfințenia ar trebui să reprezinte, pentru fiecare dintre noi, etalonul propriei existențe, iar viața, paraclisul, acatistul Sfinților ar trebui să constituie hrana noastră duhovnicească de fiecare zi”.

Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să se împrietenească cu sfinții.

„Dincolo de prieteniile pe care le închegăm în această lume, fiecare dintre noi suntem chemați la prietenia cu sfinții, a căror dorire este aceea de a le cere ajutorul spre a mijloci pentru noi. Câtă binecuvântare avem cu toții ca, în fiecare zi, să putem să ne facem prieten cel puțin un sfânt! Și nu doar un sfânt pe zi, ci mii și milioane de sfinți martiri, ierarhi, cuvioși, care și-au jertfit viața pentru dragostea lui Hristos”.

În semn de apreciere pentru bogata activitate pastoral-misionară, socială și culturală pe care o desfășoară în cadrul parohiei pe care o păstorește de un an și jumătate, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania i-a acordat o Gramată Episcopală preotului paroh Alexandru Popescu.

Citeşte şi: Copiii români l-au colindat pe Președintele Maltei (FOTO)

Comentarii Facebook


Știri recente