Președintele Greciei a primit o distincție din partea Patriarhului Antiohiei

Președintele Greciei Prokopis Pavlopoulos a primit Ordinul Sfinții Apostoli Petru și Pavel al Patriarhiei Antiohiei în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o vineri dimineață la Balamand cu Patriarhul Ioan al Antiohiei.

Prokopis Pavlopoulos s-a aflat joi și vineri într-o vizită oficială în Liban, la invitația Președintelui Libanului, Michel Aoun.

În discursul de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Balamand, Președintele Pavlopoulos a reamintit că Antiohia, pe parcursul istoriei ei pluriseculare, s-a arătat un centru emblematic al culturii grecești.

„Această tradiție inestimabilă este continuată de Tronul Apostolic al Antiohiei, concentrând tradiția filosofiei din timpurile elenistice, a Părinților de seamă ai Bisericii și a marilor imnografi ai Ortodoxiei”, a menționat președintele grec în discurs.

Excelența Sa și-a exprimat recunoștința față de misiunea Patriarhului Ioan Yazigi de apărare a acestei tradiții, susținând în același timp lucrarea Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului.

„În aceste circumstanțe, alături de cinstita ierarhie și sfințitul cler, păstrați chiar și în condiții nefericite dovezile istoricității corifeilor apostolilor”, a adăugat președintele Pavlopoulos vineri, 12 aprilie 2019.

În încheiere, Prokopis Pavlopoulos s-a arătat „pe deplin conștient de marea onoare arătată prin oferirea Ordinului Apostolilor Petru și Pavel”.

„Fiți sigur că voi face tot posibilul pentru a mă arăta demn, la rândul meu, de această mare cinste”.

În cadrul vizitei sale, Prokopis Pavlopoulos s-a întâlnit joi cu Mitropolitul ortodox grec de Beirut, Elias Aoudi.

În Liban există o comunitate ortodoxă greacă de aproximativ 600.000 de persoane.

Foto: Patrisnews

Comentarii Facebook


Știri recente