Președinta Maia Sandu mulțumește unei asociații parohiale din Mitropolia Basarabiei: Ajută refugiații

Părintele Sergiu Aga de la Parohia Orhei a mărturisit săptămâna trecută că s-a îngrijorat când a primit plicul cu inscripția „Aparatul Președintelui Republicii Moldova, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 154, Chișinău”. Dar, după ce a citit scrisoarea, s-a simțit mândru. Președinta Maia Sandu felicita Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” a parohiei pentru ajutorul oferit refugiaților.

„Vă mulțumesc pentru munca importantă pe care o faceți în ultimele luni, pentru a oferi sprijin persoanelor refugiate din Ucraina, după ce țara lor a fost cuprinsă de război. Apreciez dăruirea cu care v-ați oferit resursele, timpul și energia pentru a ajuta acești oameni – majoritatea dintre ei femei, copii și vârstnici, ajunși de parte de casă fără voia lor”, a scris Președinta Republicii Moldova.

„Mobilizarea exemplară și capacitatea de organizare de care ați dat dovadă în această perioadă, alături de alți concetățeni de-ai noștri, îmi dau speranțe. Cred că tărie că împreună putem schimba în bine țara noastră”, a mai scris Maia Sandu în mesajul prin care îi felicită pe membrii asociației.

Parohul Sergiu Aga a făcut publică scrisoarea joi, 30 iunie 2022, pe contul personal de Facebook. Foto: Facebook / Sergiu Aga

O scrisoare de mulțumire a primit și Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Ajutoare pentru refugiații ucraineni oferite de Patriarhia Română, prin Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, și de alte asociații, sunt constant distribuite prin intermediul asociației, inclusiv la biserica parohială din Orhei. Foto: Dumitru Garstea

Parohul Sergiu Aga slujește la Biserica „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului” și a înființat Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” pentru a putea ajuta mai mult.

Printre acțiunile filantropice ale parohiei se numără numeroase donații pentru spitale în pandemie, ajutoare pentru mame singure și familii, un centru pentru oamenii fără adăpost.

Asociația primește ajutoare de la organizații din străinătate și de la parohiile din diaspora românească, dar a creat și proiecte social cu fonduri europene, cum ar fi un atelier de croitorie și un centru de formare pentru tinerii din trei raioane ale Rep. Moldova.

Refugiați ucraineni primesc ajutoare umanitare la Biserica „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei. Foto: Dumitru Garstea

Când a apărut criza refugiaților, Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” nu a putut sta deoparte. S-a implicat în oferirea de ajutor umanitar și de cazare pentru refugiații ucraineni. Acum, o refugiată din Odesa lucrează pro-bono la amenajarea Centrului social pentru mame victime ale violenței domestice care va funcționa în cadrul asociației.

Donează

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
Or. Orhei, str. Dorobanţilor 79, R. Moldova – 3504
Cod fiscal: 1013620012185
Cont: MD92ML000000002251933406 – EURO/LEI MDA
Tel: +373 79707501

Vezi și:

Foto: Dumitru Garstea

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente