Preotul Ştefan Zaharescu – o viaţă petrecută în slujirea lui Hristos

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la slujba de înmormântare a Părintelui Ștefan Zaharescu, oficiată în capela Sfântul Vasile cel Mare a Centrului de Îngrijire și Asistență nr. 1, Protoieria Sector IV Capitală, duminică, 15 iulie 2018: 


Am primit cu întristare vestea trecerii la Domnul a Părintelui Ștefan Zaharescu, în dimineața zilei de vineri, 13 iulie 2018, după o îndelungată suferință.

Născut la 12 iunie 1975 în București, Părintele Ștefan a absolvit liceul Hermann Oberth din Capitală, înscriindu-se ulterior la Facultatea de Inginerie Economică din cadrul Universității Politehnica. În această perioadă a fost membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși, îndeplinind și funcția de vicepreședinte.

De asemenea, a fost și secretar regional al Asociației Tinerilor Ortodocși din Balcani. În anul 1999, după absolvirea Facultății de Inginerie Economică, s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul.

Peste un an a primit o bursă de studii în Grecia, la Universitatea Aristotel din Tesalonic, unde a absolvit studiile, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, în anul 2006.

După  urmarea cursurilor de master între anii 2007 și 2011 tot la Tesalonic, Părintele Ștefan Zaharescu și-a definitivat studiile urmând, între anii 2012 și 2014, un masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia, pe specializarea „Teologie Comparată”.

Hirotonit ca diacon în anul 2003, în biserica parohiei Sfântul Nicolae – Ghika din București, a primit binecuvântarea de a sluji  în cadrul Mitropoliei de Neapoli și Stavroupoli din Grecia, fiind numit la biserica Sfinții Teodori din Tesalonic, iar începând cu anul 2006, după hirotonia sa întru preot, și-a continuat activitatea aici timp de încă trei ani, până în 2009.

Între anii 2009 și 2012 s-a transferat la Mitropolia de Zihni și Nevrokopi, fiind numit preot paroh în satul Tholos.

Începând cu anul 2012, a revenit în țară, fiind numit pe seama Parohiei Tăuni, Arhiepiscopia Alba-Iuliei, slujind în biserica Adormirea Maicii Domnului din această localitate și intensificând activitățile misionare.

Ca parte a slujirii sale misionare a realizat o nouă traducere a lucrării Războiul nevăzut a Sfântului Nicodim Aghioritul, însoțită de note și comentarii, pe care a publicat-o la editura Reîntregirea din Alba-Iulia, în anul 2016.

Începând cu anul 2017, a primit înfierea în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, fiind numit pe seama Centrului de Asistență și Îngrijire nr. 2 din Capitală.

Suntem alături de familia îndoliată a Părintelui Ștefan Zaharescu și ne rugăm ca Dumnezeu să primească sufletul său în rândul drepților!

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru cei îndoliați,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente