Preotul Nicolae Bica a trecut la Domnul

Preotul Nicolae Bica, fost slujitor la Parohia „Sfinții Atanasie și Chiril” – Ploiești, a trecut la cele veșnice în seara zilei de marți, 17 iunie, informează „Ziarul Lumina”.

„Preotul Nicolae Bica a fost un foarte bun slujitor, un foarte bun administrator, dar și un adevărat părinte duhovnicesc pentru mulți dintre noi, preoții mai tineri. În perioada 1975-1995, a funcționat ca secretar al Protoieriei Ploiești, timp în care ne-a sprijinit în toate acțiunile noastre, fiind un foarte bun prieten al tuturor. Părintele Nicolae Bica s-a născut în localitatea Răzvan, județul Dâmbovița, în data de 8 decembrie 1941, din părinți binecredincioși creștini ortodocși. În anii 1956-1961 a urmat cursurile Seminarului din București, iar în anii 1961-1965 pe cele ale Facultății de Teologie Ortodoxă din București. În anul 1967 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Izvorul din comuna Provița, Protoieria Câmpina, unde a slujit până în 1973. În 1974 a fost numit preot paroh la Parohia „Sfinții Atanasie și Chiril” din municipiul Ploiești, unde a slujit aproape 40 de ani. Pentru merite deosebite în slujirea lui Dumnezeu și a oamenilor, în anul 1976 a primit distincția „Crucea Patriarhală” de la vrednicul de pomenire patriarh Justinian Marina. Pentru toată dragostea cu care ne-a înconjurat, îl vom păstra în sufletul nostru și nu-l vom uita în rugăciunile noastre”, a precizat pr. Ștefan Mușat, protopopul Protoieriei Ploiești.

Slujba de înmormântare are loc astăzi, 19 iunie, de la ora 13:00, la Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril” din Ploiești, unde a fost depus.

Comentarii Facebook


Știri recente