Preotul doljean Adrian Stănulică a fost premiat la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

Preotul doljean Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, a fost premiat marţi la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială la categoria „Personalități care s-au remarcat în perioada 2020-2021” în domeniul asistenței sociale. 

Aflată la a opta ediţie, Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială a avut loc în 15 martie 2022 la Ateneul Român din Capitală.

Preotul Adrian Stănulică a primit premiul amintit datorită proiectelor și campaniilor sociale derulate în judetul Dolj.

Activitatea sa, desfăşurată în contextul pandemic 2020-2021 la nivelul Asociației Vasiliada, poate fi rezumată în cifre astfel:

  • Peste 100 de asistenți sociali, psihologi, preoți, profesori și voluntari implicați în acțiuni sociale;
  • Peste 30 de parteneriate comunitare, dezvoltate cu instituții publice și private;
  • 200 de copii, majoritatea din mediul rural, au primit gratuit tablete necesare pentru a avea acces la școala online;
  • 300 de copii cu risc de abandon școlar au beneficiat de programe de educație remedială, după perioada Stării de Urgență;
  • Peste 3500 de persoane vulnerabile din județul Dolj au beneficiat de sprijin direct, în perioada 2020-2021.

„Premiul se datorează colegilor mei de la Asociația Vasiliada, precum și tuturor celor care văd în Vasiliada locul unde pot să înfăptuiască binele, ca expresie a dragostei față de semenii vulnerabili. Acest sentiment face ca fiecare proiect al nostru să depășească limitele instituționale și să devină o lucrare a întregii comunități”.

„La Vasiliada, spunem adesea că faptele bune sunt lumină! Iar, în aceasta perioada dificilă prin care trece lumea de astăzi, cred că lumina pe care este bine să o asezăm în sfeșnic, pentru a lumina tuturor, este dragostea; pentru că: Dragostea nu cade niciodată!”, a declarat Preotul Adrian Stănulică, pe scena Ateneului Român, la primirea premiului.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Asociația Vasiliada a primit „Distincția de Excelență pentru susținerea profesiei de asistent social”, datorită implicării în proiectele sociale a numeroși asistenți sociali, precum și pentru parteneriatele dezvoltate cu cele mai reprezentative instituții de asistență socială.

Asociația Vasiliada are ca Președinte de Onoare pe Mitropolitul Irineu al Olteniei, iar în cei 20 de ani de activitate socială a devenit una dintre cele mai active instituții caritabile din Oltenia.

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială a adus în lumina reflectoarelor asistenţii sociali şi personalităţile care s-au remarcat prin devotamentul față de profesie, precum și prin munca cu comunitățile și beneficiarii în perioada pandemică 2020-2021. 

Foto credit: Asociaţia Vasiliada

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente