Preotul african Habbil Lipesa Omukuba susţine o conferinţă despre Ortodoxia în Africa şi experienţa convertirii

Preotul Agapios Habbil Lipesa Omukuba din Kenya (Patriarhia Alexandriei) este invitatul conferinţei online din data de 4 februarie 2022, organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia.

Invitatul va vorbi despre „prospeţimea Ortodoxiei în Africa şi experienţa convertirii”.

Evenimentul va avea loc de la ora 20:00 și va fi transmis online pe paginile oficiale de Facebook ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Doxologia, ASCOR Alba Iulia, Radio Reîntregirea și pe pagina de YouTube „Doxologia”.

Părintele Habbil Lipesa Omukuba este cleric al Patriarhiei Ortodoxe Grecești a Alexandriei și a Întregii Africi. Este directorul fondator al orfelinatului și școlii „Sfânta Tabita” din Kenya. Dacă anul trecut avea grijă de 50 de copii, anul acesta are grijă de 130. De asemenea, preotul are patru copii biologici și o fetiță înfiată de curând.

Preotul kenyan primește sprijin constant în acțiunile sale filantropice de la parohia Cisnădie 3, județul Sibiu. Pr. Habbil Lipesa Omukuba va sta în România până pe 24 februarie 2022.

Citește și: România, a doua casă pentru un preot kenyan. „Chiar este un loc sfânt, cu oameni iubitori, prietenoși și primitori”

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente