Preoții tecuceni alături de persoanele sinistrate

Preoții din Protopopiatul Tecuci al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au împărțit ieri, 19 septembrie, alimente, cereale, produse igienico-sanitare și alte produse necesare persoanelor din localitățile Cudalbi și Costache Negri afectate de inundațiile de săptămâna trecută, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

De la primele ore ale dimineții, mai mulți preoți au plecat cu patru camioane încărcate cu produsele colectate din șase parohii ale protopopiatului amintit și au împărțit din poartă în poartă produsele aduse.

Preoții au reușit să colecteze aproximativ patru tone de cereale, produse igienico-sanitare în valoare de câteva sute de lei, precum și ghiozdane cu rechizite și alte obiecte necesare școlii pentru aproape 100 de elevi. La fel de importantă este și participarea altor preoți din zonă care, împreună cu voluntarii, au ajutat la scoaterea nămolului și a lucrurilor din casele avariate de apele învolburate.

„Protoieria Tecuci a trecut mai mulți ani prin probleme similare. Au fost inundații și la noi și am avut distrugeri făcute de ape și de aceea oamenii din protoierie au fost solidari, mobilizându-se uman și material pentru a fi alături de aceste persoane afectate de inundații.

Acum am venit cu patru mașini cu alimente, cereale, îmbrăcăminte și alte obiecte de uz necesar. Sunt patru preoți care asigură asistență religioasă, dar și opt preoți care ajută împreună cu voluntari la scoaterea mâlului și la igienizarea locuințelor, în special la casele persoanelor în vârstă care nu se pot descurca singure. Împreună cu ceilalți preoți din arhiepiscopie, aceste demersuri aflate sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, vor continua atâta cât va fi nevoie”, ne-a declarat părintele Gheorghe Joghiu, protopop de Tecuci.

De asemenea, preoții au oferit ieri și o masă caldă persoanelor din localitatea Costache Negri. „Chiar dacă și la noi sunt persoane care au fost afectate de inundații, am decis să venim în sprijinul semenilor noștri din localitatea Costache Negri. Am mai oferit conserve și alte produse alimentare reci, însă am considerat că este mai potrivit să le oferim o masă caldă, pentru că mulți nici nu au unde să își pregătească mâncarea”, ne-a declarat părintele Cătălin Sârbu de la Parohia Grivița, Protopopiatul Covurlui.

Preoții din Arhiepiscopia Dunării de Jos, precum și din alte eparhii vor continua să ajute sinistrații, participând în continuare, alături de voluntari, și la igienizarea caselor bătrânilor, pentru a le asigura condiții minime de locuit în perioada următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente