Preoții Slujitori din Cimitirele de Stat ale Capitalei s-au întrunit la Mănăstirea Cernica

Mănăstirea Cernica a găzduit luni Conferința Preoților Slujitori din Cimitirele de Stat ale Capitalei.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată la Biserica „Sf. Nicolae” a mănăstirii de Părintele Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților slujitori în cimitirele de stat din București. Clericului i s-au alăturat în slujire și alți preoți slujitori în cimitirele de stat din arhiepiscopie.

Lucrările conferinței s-au desfășurat la Centrul social-cultural „Sf. Calinic de la Cernica” al mănăstirii și au fost prezidate de Părintele Alexandru-Gabriel Negoiţă, consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Părintele Alexandru Bleotu, slujitor la Cimitirul Berceni II a susținut în cadrul evenimentului referatul „Rugăciunea pentru cei adormiți în viziunea Sfântului Simeon Noul Teolog”.

Părintele Alexandru Bleotu, slujitor la Cimitirul Berceni II, a susținut un referat despre rugăciunea pentru cei adormiți în viziunea Sfântului Simeon Noul Teolog luni, 16 mai 2022, la Conferința Preoților Slujitori din Cimitirele de Stat ale Capitalei. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Subiectul referatului este foarte important, deoarece subliniază comuniunea realizată prin rugăciunea celor de aici pentru cei plecați la Domnul, a precizat Părintele Consilier Alexandru-Gabriel Negoiţă.

Conferința de luni a fost prima la care Părintele Alexandru-Gabriel Negoiţă a participat în calitate de consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pr. Gheroghe Dilirici, coordonatorul preoților slujitori în cimitirele de stat din București, Emil Iana, Directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) a Mun. București, și Pr. Alexandru-Gabriel Negoiţă, noul consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare al Arhiep. Bucureștilor, la întrunirea de luni, 16 mai 2022. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

„Le urez tuturor părinților care slujesc în cimitirele de stat să-și păstreze demnitatea preoțească, să aibă grijă de răspunderea și responsabilitatea pe care o poartă alături de cei pe care-i păstoresc, să aibă tact pastoral, să aibă răbdare și să-și poarte credincioșii către lumina necreată de care amintea Sfântul Simeon Noul Teolog”, a transmis Părintele Alexandru-Gabriel Negoiţă.

La eveniment au fost prezentați și trei preoți nou-veniți în rândul clericilor din cimitirele de stat ale Capitalei, a explicat Părintele Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților slujitori în cimitirele de stat din București: Părintele Alexandru Bleotu, slujitor la Cimitirul Berceni II, Părintele Mihai Pitiu de la Cimitirul Dămăroaia și Părintele Eugen Bucur de la Cimitirul Metalurgiei.

Părintele Eugen Bucur, unul din cei trei noi slujitori de la capelele cimitirelor bucureștene. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

La conferință au mai participat Părintele Florin Ionică, inspector eparhial, și Emil Iana, Directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) a Municipiului București.

„Ne-am bucurat astăzi și de prezența domnului Director Emil Iana, care, prin prezența sa, ne-a arătat nouă, preoților, că suntem bine văzuți și în comunitatea de administrație. Ne-a asigurat de tot sprijinul pentru a ne putea desfășura activitatea în capelele din cimitirele de stat la care slujim”, a mai spus Părintele Gheorghe Dilirici.

În Capitală sunt 15 cimitire aflate în subordinea Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente