Preoții și credincioșii din Târgoviște au donat sânge pentru oamenii aflați în suferință

Peste 250 de clerici și credincioși din parohiile Arhiepiscopiei Târgoviștei  au donat aproximativ 110 litri de sânge în perioada 2-10 octombrie 2018.

Acest gest filantropic s-a desfășurat în cadrul campaniei Donează sânge, salvează o viaţă, informează site-ul oficial al eparhiei.

Donare de sânge în Arhiepiscopia Târgoviștei. Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Până la ora actuală, în Arhiepiscopia Târgoviștei au fost donați aproape 200 litri de sânge, în cadrul acestei campanii, de la începutul anului 2018, de la circa 430 donatori.

Campania „Donează sânge! Salvează o viaţă!” a început în urmă cu patru ani, la iniţiativa Preafericitului Pă­rinte Daniel şi sub coordonarea arhim. Ciprian Grădi­naru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naţionale.

Iniţial, această campanie de donare de sânge era destinată numai pentru centrele de transfuzii sanguine, liceele, universităţile, punctele de lucru ale Jandar­meriei Române, ale Armatei sau ale Poliţiei din cuprinsul jude­ţelor Ilfov şi Prahova, dar ulterior campania a fost extinsă şi în alte judeţe ale ţării.

Nevoia de sânge

La fiecare trei secunde, un român are nevoie de sânge, însă doar 2% dintre români donează, iar o singură donare salvează trei vieţi.

Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite în urgență, pentru salvarea vieții victimelor accidentelor rutiere, pentru gravide și copii, dar și pentru bolnavii cu cancer.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente