Preoții români din Austria au organizat o conferință despre pastorația credincioșilor din diaspora

Parohia românească „Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Viena a organizat joi, 3 februarie, conferința preoțească intitulată „Pastorația în diaspora: priorități și șanse”. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

În cadrul conferinței au fost dezbătute principalele metode de pastorație a românilor aflați în diaspora. Totodată, au fost analizate statisticile recente despre românii ortodocși care locuiesc în Austria.

Referatul principal al conferinței a fost prezentat de Părintele Nicolae Dura, Vicarul Austriei.

La conferința preoțească au participat preoții din Comunitatea Ortodoxă Română din Viena, Austria de Jos și Burgenland Ioan Moga, Cătălin Soare, Cezar Marksteiner-Ungureanu, Răzvan Gască, Ştefan Lungeanu, Radu Boşcu, Cristian Ioan Popa, Marian Toşu și diaconii: Dumitru Dura și Alin Buliga.

La final, Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe cei prezenți și i-a îndemnat să intensifice lucrarea pastorală în comunitățile parohiale din Austria.

În cele 25 de parohii ale Bisericii Ortodoxe Române din Austria au fost oficiate în 2021: 762 de botezuri, 93 de cununii și 64 de înmormântări.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente