Preoții militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale s-au întrunit la Mănăstirea Caraiman

Convocarea anuală a preoţilor militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale s-a desfășurat în perioada 15-17 octombrie 2018 la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce al Mănăstirii Caraiman din Bușteni.

În ziua de 16 octombrie 2018, un sobor de preoţi militari a fost oficiat Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum în biserica mănăstirii.

După slujbă, părintele Florin Vlădoiu, Inspectorul general şi şef al Secţiei asistenţă religioasă, a deschis lucrările convocării, care s-au desfășurat în sala de conferințe a Mănăstirii Caraiman.

El a făcut o sinteză a planului de activitate desfășurat în anul 2017 şi a prezentat activităţile importante în care sunt implicaţi preoţii militari în Anul Centenar.

În cadrul convocării au conferenţiat colonelul profesor Nicolescu Gheorghe despre Rolul preoţilor militari în cele două Războaie Mondiale şi cercetătorul Cristescu Sorin, despre Cauzele politico-istorice care au stat la baza declanşării Primului Război Mondial și rolul Bisericii în Marele Război.

În a doua parte a convocării au fost discutate aspecte cu care se confruntă preoţii militari în pastoraţia personalului militar şi civil.

La această activitate a participat părintele consilier patriarhal Ciprian Ion Ioniţă, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, şi generalul de brigadă Corneliu Postu, reprezentantul Ministerului Apărării Naţionale.

Foto credit: Sectorul Social-Filantropic al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente