Preoții din Sibiu, uniți în rugăciune, de Crăciun

După ce ieri dimineață au participat la Sfânta Liturghie de Crăciun, mulți dintre sibieni au încheiat ziua praznicului Nașterii Domnului tot în rugăciune. La Catedrala mitropolitană din Sibiu, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Andrei Făgărășeanul a oficiat slujba Vecerniei în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Din sobor au făcut parte toți preoții din oraș, dar și din împrejurimi.

„Deja, a devenit o tradiție ca în mijlocul praznicului Nașterii Domnului să ne întâlnim cu toți preoții din oraș, să săvârșim împreună rânduiala Vecerniei pregătitoare pentru a doua zi când o cinstim pe Maica Preacurată. Este o manifestare publică a unității noastre de slujire pentru că avem aceleași rânduieli numai că într-un fel se săvârșesc rânduielile noastre de către un singur preot și altfel de către sobor”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu.

După Vecernie, preoții, dar și alți invitați au participat, la Reședința mitropolitană, la recepția de Crăciun oferită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente