Preoții din Protopopiatul Oradea s-au alăturat Proiectului „Donează sânge, salvează o viață!”

Preoți din Protopopiatul Oradea au participat joi la campania locală a proiectului național „Donează sânge, salvează o viață!”, inițiată de Pr. protopop Simion Goga.

Acțiunea a avut loc la Centrul de transfuzie sanguină din Oradea. Solidari cu preoții au fost viceprimarul Oradiei, ofițeri din Inspectoratul de Poliție Bihor, profesori, dar și studenți Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea.

În total, a donat sânge un număr de 56 de persoane.

Pr. Simion Goga, inițiatorul campaniei, a declarat că „Mântuitorul Iisus Hristos a fost cel mai mare dăruitor de sânge! El Şi-a vărsat sângele Său şi acest sânge a devenit izvor de sânge, pe care noi îl avem în fiecare Sfânt Potir”.

Moment din timpul campaniei de donare. Foto credit: Protopopiatul Oradiei

Pe această cale, doamna Ligia Burtă, directorul Centrului de transfuzie sanguină Oradea, a salutat inițiativa protopopiatului, sperând astfel în formarea unei tradiții, deoarece „în ultimul timp numărul de donatori a scăzut semnificativ, ceea ce este un semnal mare de alarmă”.

Citește și  Implicarea Bisericii în campaniile de donare de sânge: Peste 15.000 litri recoltați

Foto credit: Protopopiatul Oradiei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Hramul Catedralei Sf. Spiridon-Nou | FOTO

Preasfințitul Părinte Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat, joi 12 decembrie 2019, Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Spiridon-Nou din București, cu ocazia hramului lăcașului de cult. La finalul Sfintei Liturghii a avut loc o…