Preoţii din Protopopiatul Iaşi 2 s-au întâlnit în şedinţă de lucru

La sediul Protopopiatului Iaşi 2 a avut loc luni, 28 septembrie 2015, întâlnirea lunară cu preoţii din cadrul acestui protopopiat, după cum informează doxologia.ro.

Educaţia copiilor în accepţiunea Sfântului Ioan Gură de Aur

Tema supusă dezbaterii a fost Educaţia copiilor în accepţiunea Sfântului Ioan Gură de Aur, referatul cu acest titlu fiind întocmit şi susţinut de către părintele Liviu Petcu, slujitor la Parohia Adormirea Maicii Domnului – Barnovschi. Acesta a insistat în cursul prezentării asupra activităţii predicatoriale şi misionare a Sfântului Ioan Gură de Aur, cu accent deosebit pe scrierile sale care şi-au pus amprenta asupra principiilor educaţiei care sunt şi astăzi de mare actualitate.

În cadrul discuţiilor ce au urmat, părintele protopop Vilie Doroşincă a avut cuvinte de apreciere la adresa referatului susţinut, insistând asupra aspectelor ce ţin de educaţie şi de intensificarea slujirii pastorale pentru copii şi tineri.

Îndemnuri cu caracter pastoral, administrativ şi social-filantropic

În continuare, părintele protopop a adus la cunoştinţa preoţilor temeiurile emise de către Centrul eparhial, făcând totodată şi o serie de îndemnuri cu caracter pastoral, administrativ şi social-filantropic. De asemenea, a informat preoţii despre nevoia de implicare a acestora în cadrul evenimentelor religioase legate de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, cum ar fi Pelerinajul Calea Sfinţilor.

În încheierea şedinţei, părintele protopop Vilie Doroşincă l-a prezentat preoţilor din protopopiat pe părintele Dragoş-Iulian Bălinişteanu, ce a fost hirotonit pe seama Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Curagău, urmând a fi instalat ca preot paroh, în data de 1 octombrie 2015, la sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente