Preoţii din Protopopiatul Giurgiu întruniţi în conferinţă

În ziua de 23 iunie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au avut loc lucrările Conferinței pastoral-misionare de primăvară a preoților din Protopopiatului Giurgiu. Întrunirea a fost prezidată de părintele arhim. Teodor Șerban, Vicar Eparhial, delegatul Chiriarhului locului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul a debutat cu Slujba Acatistului Sfintei Treimi, urmată de Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi și diaconi, membri ai Permanenţei Eparhiale. După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujba de Te – Deum în Biserica „Sfânta Treime” – Smârda.

În continuare, Părintele Arhim. Teodor Șerban a dat citire mesajului Preasfinţitului Părinte Ambrozie, după care a vorbit preoţilor despre îndatoririle preoţeşti în domeniul educaţiei şi despre păstrarea tradiţiilor creştine, care contribuie şi ele la educaţia religioasă a tinerilor, preoţilor revenindu-le misiunea de a păstra şi contribui la continuarea acestor tradiţii.

Tradiţiile creştine şi exemplul personal al preotului, la Sfântul Altar şi în viaţa de zi cu zi, au fost, de-a lungul timpului, doi stâlpi de bază care au făcut ca Ortodoxia adevărată să se păstreze pe meleagurile noastre, a evidențiat părintele Teodor.

Totodată, au fost tratate mai multe teme care au fost în acord cu tematica „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anului comemorativ al Sfântului Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016)”, printre care amintim: „Consideraţii generale asupra introducerii tiparului în ţările române şi importanţa folosirii lui în mediul ecleziastic românesc”, prezentată de părintele Marian Ciocănel, secretar al Protoieriei Giurgiu, iar părintele Constantin Cristian de la Parohia Sf. Gheorghe-Giurgiu, a vorbit despre „Educatia religioasa a tinerilor creștini ortodocsi”.

În încheierea conferinţei a luat cuvântul părintele protoiereu Puflea Nicușor, care le-a mulțumit preoților prezenți pentru participarea la eveniment, oferindu-le, din partea Chiriarhului, mai multe cărți apărute la editura eparhială.

12iuniesfintiresfaptoma5

 

Comentarii Facebook


Știri recente