Preoții din protopopiatul Dej s-au rugat pentru victimele de la Clubul Colectiv

Preoții din Protopopiatul Ortodox Român Dej s-au rugat în ziua de 30 octombrie 2018 pentru cele 64 de persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la Clubul Colectiv de acum trei ani.

La această slujbă ocazionată de Conferința de Toamnă a preoților din Protopopiatul Dej a fost prezent și Mitropolitul Andrei al Clujului, informează site-ul oficial al eparhiei.

În continuare ierarhul a binecuvântat o placă comemorativă ce poartă numele Protopopului Teofil Herineanu, care a trecut la cele veșnice în 4 februarie 2015. Actualul protoiereu, Ioan Buftea, a dorit ca Sala de Ședințe a Protopopiatului Dej să poarte numele Sala Protopop Teofil Herineanu”. 

De la ora 11:00, Părintelui Mitropolit Andrei a prezidat lucrările conferinței cu tema „Strategia misionară a Bisericii după Referendum”, susținută de Pr. Lect. Răzvan Perșa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Mitropolitul Andrei a subliniat unitatea spirituală realizată de biserică, înaintea unirii de la 1 decembrie 1918 când a fost apogeul unirii. A rememorat apoi în câteva cuvinte din întâmplările petrecute în Sala Unirii de la Alba Iulia, când a fost semnată Unirea Ardealului cu Țara, cunoscută și ca Marea Unire de la 1918.

La final, toți cei prezenți au interpretat un cântec patriotic, fiind dirijați de către maestrul Ioan Dordoi.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente