Preoţii din Protopopiatele Năsăud, Bistriţa şi Dej au participat la cursuri de îndrumare duhovnicească

Preoţii din Protopopiatele Năsăud, Bistriţa şi Dej au participat în perioada 25-28 februarie 2019 la cursuri de îndrumare duhovnicească, desfăşurate la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Parva.

Cursurile au fost organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, iar sesiunea de anul acesta a fost deschisă de Mitropolitul Andrei printr-o slujbă de Te-Deum, informează Radio Renaşterea.

După slujbă, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt intitulat „Duhovnicul – maestru spiritual şi atributele duhovnicului adevărat”, dezvoltat pe baza textelor biblice şi a literaturii teologice.

De asemenea, a prezentat şi câteva cazuri cunoscute în literatura română, în special în operele lui Gala Galaction şi Ion Agârbiceanu, în care se pune în valoare atât personalitatea duhovnicului, cât şi a penitentului.

Invitaţii de anul acesta al cursurilor de duhovnicie au fost Protos. Simeon Pintea, ecleziarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, Arhim. Teofil Tia, profesor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, şi Pr. arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Pe parcursul celor patru zile, preoţii cursanţi au participat la programul liturgic al mănăstirii şi au luat parte la discuţii şi dezbateri pe diferite teme de actualitate.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente