Preoții din Moinești au învățat să recunoască semnele anxietății și ale depresiei

Preoții din Protopopiatul Moinești au participat marți la un curs de formare în cadrul căruia au învățat să recunoască semnele depresiei și ale anxietății.

Cursul a fost organizat de Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, coordonat de părintele consilier Ilarion Mâță, cu ajutorul Preotului Aurel Cîrlan, psiholog clinician și psihoterapeut.

Pe lângă informațiile medicale legate de anxietate și depresie, părintele conferențiar a amintit cuvintele Sfântului Teofan Zăvorâtul: „Tu silește puțin gândul să se rupă de cele din afară și, aducându-te în inimă, trezește acolo adevărul Învierii, în toată lărgimea, adâncimea și înălțimea sa, ca să nu te arăți bucurându-te numai pe dinafară, ci și în tine însuți să porți duhul bucuriei care țâșnește dinlăuntru ca un izvor de apă luminoasă ce saltă din adâncurile pământului.”

Protoiereul de Moinești, Părintele Costel Mareș, a enunțat câteva concluzii ale întâlnirii și a mulțumit părintelui Aurel Cîrlan.

Aceste cursuri fac parte dintr-un modul de formare a preoților în ceea ce privește problemele actuale ale societății, care necesită implicarea Bisericii.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului


Știri recente