Preoții din Bistrița, uniți în apărarea familiei tradiționale

Preoții din Protopopiatul Bistrița s-au implicat, la nivelul parohiilor pe care le păstoresc, în strângerea de semnături, în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, informează radiorenasterea.ro.

Până la această dată au fost strânse peste 60.000 de semnături, respectiv: 24.000 din Protopopiatul Bistrița, 18.000 Protopopiatul Năsăud și 13.000 din Protopopiatul Beclean. Bilanțul a fost prezentat de vicepreședintele Asociației Părinți pentru Ora de Religie din județul Bistrița-Năsăud, Marius Chiuzan, în cadrul ședinței administrative a preoților din Protopopiatul Bistrița, ce a avut loc luni, 15 februarie 2016, de la ora 11:00, la sediul protopopiatului.

La această întâlnire a fost invitat și colonelul Gheorghiță Gheorghe din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Bistrița care a prezentat metodologia privind obținerea Autorizației de Securitate la incendiu, pentru locașurile de cult, precum și regulile și măsurile specifice de prevenire a incendiilor, a declarat corespondentul radio Renașterea în Protopopiatul Bistrița, părintele Emanuel Vidican.

Spre finalul ședinței au fost prezentate și câteva circulare de la Centrul Eparhial, care informau preoții cu privire la cursurile de duhovnicie ce vor avea loc săptămâna viitoare la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului și despre înscrierile pentru Programul Școală după școală „Sf. Stelian” de la Școala „Ștefan cel Mare” din Bistrița, ce vor începe cu data de 1 martie.

Ședința s-a încheiat cu prezentarea preotului Cristian Dolha, care va sluji în noua parohie Prundu-Bârgăului III, căruia i s-a urat bun venit în Protopopiatul Bistrița.

Comentarii Facebook


Știri recente