Preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor s-au întâlnit în Capitală

Preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor s-au întâlnit joi la Centrul Național de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din Capitală.

Ședința a fost prezidată de Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial și coordonatorul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și de coordonatorul preoților de caritate din eparhie, Părintele Gabriel-Alin Nica.

„A fost o bucurie să ne revedem cu toții după acești ani grei ai pandemiei, în care întâlnirile fizice au fot aproape imposibile. A fost un moment al bilanțului. Am văzut cum am trecut cu toții prin această perioadă și ne-am pus cumva de acord să vedem în ce fel ne coordonăm activitățile, programele pentru perioada care urmează”, a declarat Părintele Consilier Ionuț Tutea după întrunire.

„Ne confruntăm cu noi provocări în acest nou context social și din această cauză preoții de caritate trebuie să aibă cu toții un răspuns unitar, să-și intensifice misiunea la căpătâiul bolnavilor și să mărturisească dragostea lui Hristos prin prezența lor în mijlocul celor între care sunt trimiși.”

„A fost un moment foarte bun și pentru a oferi colegilor noștri nou-intrați în rândul preoților de caritate prilejul de a cunoaște pe cei cu mai multă experiență, pentru a învăța câte puțin din experiența celor care, de mai mult de zece ani, își desfășoară activitatea în acest mediu deosebit al îngrijirii bolnavilor”, a adăugat coordonatorul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Credem că este foarte important ca, atunci când se întâlnesc, fiecare dintre ei să aducă și să împărtășească și experiențele bune, practicile bune, astfel încât, pentru cei care sunt mai noi sau pentru cei care nu au avut parte de provocări să fie mai ușor să-și îmbogățească experiența profesională și să facă treabă bună acolo unde sunt chemați”, a încheiat Părintele Ionuț Tutea.

În Arhiepiscopia Bucureștilor există 62 de preoți care le slujesc atât celor aflați în spitale, cât și în instituții de ocrotire socială.

Foto credit: Basilica.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente