Preoții brăileni au organizat o nouă acțiune de donare de sânge

40 de credincioşi însoţiţi de preoţii de la parohiile lor din Protopopiatul Brăila au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a dona sânge şi a veni astfel în sprijinul semenilor lor aflaţi în suferinţă.

Acțiunea de marți, 19 martie 2019, face parte din Campania umanitare „Donează sânge, salvează o viaţă!”, organizată la nivel naţional de Patriarhia Română cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Întrucât în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, prin activitatea de marți s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Este nevoie de sânge. Doar 2% dintre români donează

Peste 15.000 litri de sânge au fost recoltați prin mobilizarea a 20.000 donatori în ultimii șase ani de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Cu toate acestea, numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10 la sută.

Prin urmare, cantitatea recoltată zilnic în ţară este cu mult sub necesarul unităţilor sanitare. Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite la transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular şi în oncologie.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente