Preoții botoșăneni, îndemnați să desfășoare activități cu tinerii

Conferinţele pastoral-misionare din Arhiepiscopia Iașilor au continuat luni, 13 iunie 2016, cu întâlnirea preoților din Protopopiatul Botoșani. În conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care anul acesta a fost declarat şi An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, tema conferinţei a fost stabilită Preotul şi tânărul, împreună pe drumul către Dumnezeu, informează doxologia.ro

Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la Parohia Sf. Dimitrie din Botoșani de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. După săvârşirea slujbei, la sediul Protoieriei a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor conferinței.

Pregătirea întâlnirii semestriale a preoților botoșăneni s-a organizat în acest an cu ajutorul Departamentului de misiune pentru tineret din Arhiepiscopia Iaşilor, Părintele referent Ioan Puiu fiind prezent la eveniment. În partea a doua a întâlnirii, după ce preoții participanți au vizionat un film cu răspunsurile mai multor tineri ieșeni la întrebări privind așteptările lor din partea clerului, a urmat prezentarea tinerilor Sara Melniciuc, studentă la Facultatea de Drept, și Alexandru Cuțuhan, student la Facultatea de Inginerie Electrică, care au încercat să răspundă la întrebări precum: De ce am eu nevoie ca tânăr de preot ?, Ce așteptări au tinerii de la preoți, Care este rolul tânărului în Biserică sau De ce au nevoie preoții de tineri?. La final, a urmat o serie de întrebări și dezbateri legate atât de tema conferinței, cât și de preocupări conexe.

În cadrul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan  a amintit și de faptul că Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox va avea loc la Iași în luna septembrie a anului 2017 și că aceasta va aduna în capitala Moldovei 5000 de tineri, îndemnând preoții prezenți să vadă acest eveniment ca pe un prilej de a-i apropia și mai mult de Biserică pe tinerii din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente