Preoţii arondaţi Cercului pastoral Moara Vlăsiei reuniţi în conferinţă

În Parohia Vărăştii de Sus din Protopopiatul Ilfov Nord a avut loc miercuri, 7 iunie 2017, întrunirea preoților Cercului pastoral Moara Vlăsiei, a transmis Pr. Cornel Enache.

În deschiderea reuniunii a fost oficiată slujba Acatistului Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil.
Mai departe, au fost prezentate referate în registrul Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Preotul Octavian Stroea, de la Parohia Vărăștii de Sus, a susținut prelegerea cu tema Icoana vs. idol. Apoi, Preotul Corneliu Izak, de la Parohia Grecii de Sus, a prezentat referatul cu tema Profesorul Teodor M. Popescu – repere biografice.

Într-o alocuțiune rostită la final preotul Ştefan Niță, de la Parohia Paşcani, a evocat viaţa Patriarhului Justinian Marina şi aspecte de la funeraliile fostului întâistătător la care a fost martor ocular.

Potrivit părintelui Alexandru Popescu, coordonatorul cercului pastoral, întâlnirile de acest fel reprezintă momente unice în viața parohiilor.

Concluzia întâlnirii a fost reprezentată de conștientizarea importanței sfintelor icoane în viața credincioșilor și a rolului libertății omului în relația cu Dumnezeu.

Cercul pastoral Moara Vlăsiei este alcătuit din parohiile situate pe raza localităților ilfovene Grădiştea, Moara Vlăsiei şi Dascălu.

Comentarii Facebook


Știri recente