Preoți și credincioși din Țara Făgărașului au donat sânge

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă” continuă în această perioadă în Arhiepiscopia Sibiului, prin implicarea Asociației „Filantropia” şi a mai multor instituţii partenere. Luni, 24 octombrie, mai mulți preoți, jandarmi, pompieri, profesori și credincioși din Municipiul Făgăraș, județul Brașov, au donat sânge la centrul mobil de donare adus de la Târgu Mureș, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Campania vine în sprijinul persoanelor bolnave aflate în spitalele din țară. Este o acțiune binecuvântată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului prin care încercăm să arătăm că ne pasă de cei aflați în spitale. Este un semn văzut al dragostei față de ei, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr .Ciprian Cândea.

Voluntari din instituții

Donatorii au venit cu mult entuziasm pentru a sprijini spitalele din judeţ, unde nevoia de sânge este  mare, iar personalul medical se confruntă de multe ori cu dificultăţi la cazurile de urgenţă.

Este o campanie ce se bazează pe sprijinul voluntarilor mai multor instituții din Țara Făgărașului. Mulțumim Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Făgăraș, Jandarmeriei, instituțiilor subordonate Primăriei Făgăraș, preoților din Țara Făgărașului și instituțiilor de învățământ implicate în acest proiect, a spus protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă“ este un program prin care se urmăreşte, pe lângă activităţile de donare de sânge şi o informare a publicului cu privire la nevoia de sânge pentru transfuzii din sistemul medical românesc şi, nu în ultimul rând, de încurajare a donării periodice.

 

Comentarii Facebook


Știri recente