Preoți pe seama nou înființatelor parohii ortodoxe românești din Danemarca

Joi, 29 ianuarie 2009, Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, a săvârșit, împreună cu părintele paroh Mihai Marius Hornicar, Vecernia Mare de praznicul Sfinților Trei Ierarhi în parohia ortodoxă românească „Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Nicodim cel Sfințit de la Tismana și Ioan Iacob de la Neamț” din Copenhaga, Danemarca. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt referitor la „Cultura discernământului la Sfântul Ierarh Vasile cel Mare și ceilalți sfinți capadocieni”.

Vineri, 30 ianuarie 2009, Preasfinția Sa a slujit Dumnezeiasca Liturghie în aceași parohie din Copenhaga, apoi a avut o întrevedere cu Episcopul romano-catolic de Copenhaga, Czeslaw Kozon, care a pus la dispoziția comunității parohiale române din Copenhaga un locaș de închinare.

Sâmbătă, 31 ianuarie 2009, Preasfințitul Părinte Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie în nou înființata parohie ortodoxă românească „Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Sfinții Ierarhi Pahomie de la Gledinul Bistriței și Ioan de la Râșca și Secu, Episcopii Romanului” din orașul Aalborg, Danemarca. Împreună cu Preasfinția Sa au slujit și preoții români din Copenhaga și Ã…rhus, iar părintele Gheorghe Bighiu a fost instalat în noua sa funcție de preot paroh pe seama credincioșilor din Aalborg și împrejurimi, care l-au primit cu multă dragoste și bucurie.

Duminică, 1 februarie 2009, Preasfințitul Părinte Macarie a oficiat Sfânta Liturghie tot pe coasta de est a Peninsulei Iutlanda din Danemarca, în nou înființata parohie ortodoxă „Izvorul Tămăduirii și Sfintele Cuvioase Parascheva, Teodora de la Sihla și Ana de Novgorod” din orașul Ã…rhus, unde a fost instalat paroh părintele Mihai Radu Crăciunescu. În după amiaza aceleiași zile, Preasfințitul Macarie i-a vizitat pe elevii români care studiază la Colegiul Agricol din localitatea Borris, de pe coasta de vest a Peninsulei Iutlanda. Cu această ocazie, s-a săvârșit Slujba Sfeștaniei și au fost binecuvântate sălile de curs, sala de mese și internatul în care locuiesc aceștia. Părintele Paroh Crăciunescu a fost însărcinat să asigure asistența duhovnicească tinerilor români din acest colegiu.

Astăzi, 2 februarie 2009, de Praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Macarie va sluji Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Izvorul Tămăduirii și Sfintele Cuvioase Parascheva, Teodora de la Sihla și Ana de Novgorod” din orașul Ã…rhus.

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente