Preoți din Republica Moldova în vizită de lucru la Târgu Neamț pentru dezvoltarea unor proiecte comune

Mai mulți preoți din Episcopia Basarabiei de Sud au efectuat săptămâna aceasta o vizită de lucru în Protoieria Târgu Neamț, din Arhiepiscopia Iașilor, în baza unui protocol de înfrățire semnat în septembrie 2021.

Din delegație au făcut parte preoți din protopopiatele Căușeni și Ștefan Vodă coordonați de protopopii Andrei Popovici și Dumitrenco Vadim.

Vizita de lucru a avut loc în perioada 23-25 noiembrie și a vizat inițierea și dezvoltarea unor proiecte comune.

În cadrul întrevederii de la sediul protopopiatului Târgu Neamț, protoiereul Nicolae Axentioi le-a prezentat oaspeților parohiile înfrățite și le-a oferit câteva daruri.

Preoții de peste Prut au vizitat muzee și biserici din Târgu Neamț, au participat la slujbe în parohiile înfrățite, unde au avut și întâlniri de lucru cu consiliile parohiale și credincioșii.

Protocolul de înfrățire are ca scop dezvoltarea unor proiecte specifice cu caracter misionar și pastoral prin care se vor iniția acțiuni concrete de cunoaștere și cooperare și derularea unor proiecte misionare și pastorale menite să promoveze valorile Ortodoxiei românești și universale și să slujească nevoilor din parohii mai ales în  pastorația credincioșilor, în recuperarea creștinilor ortodocși indiferenți sau refractari și în respingerea atacurilor eterodoxe, a detaliat pentru Doxologia, preotul Cristian Moaleș.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente