Preot român în școlile din Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, în seara zilei de 22 ianuarie 2014, Părintele Claudiu Savin de la Parohia „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul de la Mănăstirea Neamț” – Rovigo, a fost prezent la ședința Consiliului profesorilor de Religie din provincia Rovigo. Cu această ocazie, părintele Claudiu Savin a fost ales membru de onoare în cadrul Consiliului, având posibilitatea, în acest fel, să participe săptămânal la ora de Religie desfășurată în diverse clase și școli de pe teritoriul provinciei.

Din inițiativa Președintelui Consiliului, don Damiano Furini, director la „Scola – I.R.C. – Scola Diocesana di Formazione Teologica” și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, s-a hotărât ca, în cel mai scurt timp, cei peste optzeci de profesori de Religie de pe cuprinsul provinciei să participe la o întâlnire cu tema: „Să cunoaștem Ortodoxia”, întâlnire ce va avea loc în biserica Parohiei Ortodoxe Române din Rovigo.

Tot cu această ocazie, s-au discutat diverse probleme interconfesionale apărute în școli și, de asemenea, problema prozelitismului la care sunt supuși unii elevi ortodocși de către anumite cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente