Preot ortodox pentru românii din Kassel, Germania

În Germania a fost înființată o nouă Parohie ortodoxă românească. Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, a hirotonit recent un preot pentru românii din Kassel și nordul landului Hessen.

Înființarea acestui nou post de slujitor a fost impusă de numărul mare de români din zonă. Părintele Paroh va oficia prima Liturghie în Duminica Floriilor.

„Kassel este un oraș destul de mare din centrul Germaniei unde trăiesc, după statisticile pe care le avem la ora actuală, peste 500 de români, iar în împrejurimile orașului alții peste 500 de români. Această parohie căreia i-am dat hramul Buna Vestire, Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Martin de Tour, va funcționa începând cu Duminica Floriilor. Părintele va sluji într-o biserică pusă la dispoziție de Biserica Evanghelică de Kassel pentru credincioșii noștri”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Serafim

Slujirea preoților în diaspora este una misionară.

„Era nevoie de această parohie deoarece numărul românilor a crescut în ultimii ani. Aveam de gând să înființă acolo o parohie cu mai mulți ani în urmă, însă nu a fost posibil deoarece nu aveam un preot. Preoții de aici trebuie să se îngrijească de viața lor, să aibă un loc de muncă deoarece de la parohie nu pot primi decât un ajutor simbolic. Ne bucurăm că Părintele Ioan Ovidiu a acceptat să fie hirotonit și să facă naveta de la Marburg până la Kassel deoarece dânsul este asistent universitar”, a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Serafim.

Înființarea de noi parohii, mai ales în Estul Germaniei, rămâne o prioritate pentru Mitropoliei Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Informații despre noua parohie dar și despre programul slujbelor sunt disponibile pe site-ul: www.parohia-kassel.de

Comentarii Facebook


Știri recente