Premii pentru elevii mehedințeni la Olimpiada Națională de Religie de la Slatina

Câțiva elevi mehedințeni care au participat la Olimpiada Națională de Religie de la Slatina (7-11 aprilie) s-au distins în cadrul concursului de cunoștințe religioase prin rezultate deosebite, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

În urma corectării lucrărilor de către profesorii evaluatori, trei participanți din Drobeta Turnu Severin au obținut următoarele rezultate: la clasa a VII-a o mențiune i-a revenit lui Cristian Felix Ofițeru, la clasa a VIII-a Andreea Guran a primit tot o mențiune, iar Suzana Gabriela Rășcanu de la clasa a IX-a s-a clasat pe locul al II-lea.

Olimpicii din Eparhia Severinului au fost însoțiți la această competiție de către doi consilieri de la Centrul Eparhial din municipiu, Pr. Ioan Ovidiu Polexă, consilier al Sectorului Învățământ și Tineret și Pr. Iulian Nedelcu, consilier al Sectorului Cultural.

La faza națională a Olimpiadei de Religie au participat 254 de elevi din clasele VII-XII, câștigători ai fazelor județene din toată țara, însoțiți de 40 de profesori de specialitate. Concursul propriu-zis a avut loc marți, 8 aprilie la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina.

Alegerea Municipiului Slatina pentru desfășurarea fazei naționale a Olimpiadei de Religie se datorează declarării anului 2014, de către Sfântul Sinod, drept „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” − sfinții ocrotitori ai Episcopiei Slatinei și Romanaților.

Participanții la competiția școlară de cunoștințe religioase au făcut vizite de documentare în Slatina, Caracal și Corabia, precum și pelerinaje la mănăstirile Clocociov și Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente