Premierea elevilor Școlii Constantin Brâncuși la Biserica Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

La Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului”din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, a avut loc, ieri, 22 iunie, un eveniment dedicat celor mai buni elevi de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca și premierea participanților la Concursul literar-religios „Lăsați copiii să vină la Mine!”, ediția a VIII-a, informează „Ziarul Lumina”.

Ca în fiecare an, la sfârșit de an școlar, după Sfânta Liturghie, au loc mai multe manifestări dedicate elevilor școlii conduse de directoarea prof. Eugenia Marcu, din vecinătatea bisericii. Astfel, a fost oficiată o slujbă de mulțumire, apoi au fost felicitați și răsplătiți elevii cu rezultatele cele mai bune la învățătură în anul școlar 2013-2014, care au primit în dar cărți religioase.

Premiile au fost înmânate de învățătoarea Rozalia Anghel, reprezentantă a Școlii „Constantin Brâncuși”, și de către preoții bisericii.

De asemenea, au fost decernate premiile pentru cei mai buni participanți la concursul de eseuri „Lăsați copiii să vină la Mine!”, ediția a VIII-a care face parte din Parteneriatul „Lumina lui Hristos luminează tuturor”, încheiat între școală și biserică. Tema de anul acesta a concursului a fost „Sfânta Liturghie și Sfânta Împărtășanie, izvor nesecat de apă vie”. Premianții au fost răsplătiți cu diplome și cărți religioase. Această sărbătoare are loc în cadrul mai larg al colaborării dintre cele două instituții care au derulat și în cursul acestui an numeroase activități, atât în școală, cât și în biserică.

În cadrul proiectului „Lumina lui Hristos luminează tuturor!”, coordonat de profesoara de religie Daniela Necula, au loc activități de educare a elevilor în spiritul valorilor moral-creștine: iubirea de aproapele, împlinirea de fapte bune, respectarea părinților și a celorlalți. De asemenea, se urmărește formarea atitudinii de respect față de sărbătorile creștine, de biserică ca loc de rugăciune și față de slujitorii ei, dezvoltarea capacității de a interacționa cu alți copii și cu adulții, formarea și dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter: prietenie, respect, politețe, ajutor reciproc, omenie, dărnicie.

Astfel, elevii au participat și în acest an la slujbele bisericii, la agape, la întâlnirile cu preoții care le oferă un cuvânt de învățătură, la capela școlii sau în biserică. În cadrul parteneriatului, copiii au participat la concursuri, programe literar-religioase, seri literare, întâlniri între generații, la activități filantropice, expoziții etc.

Comentarii Facebook


Știri recente