Premierea elevilor la faza eparhială a concursului „Biserica şi şcoala din sufletul meu”, Baia Mare

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului,  a participat luni, 9 mai 2016, de la ora 17,00,  în sala „Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare,  la premierea fazei eparhiale a concursului de creaţie „Biserica şi şcoala din sufletul meu”. Concursul naţional de creaţie este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul rostit la încheierea festivităţii de premiere, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a vorbit asistenţei despre realizările sectorului educaţional din eparhie, despre catehizare, organizarea taberelor şi a reuniunilor, în care rolul Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului este unul important, având în vedere că în Baia Mare au fost organizate primele două reuniuni ale tineretului, în 2013 şi 2014, din România, din care una internaţională.

Concursul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: secţiunea literară, unde copiii au putut compune o scrisoare către Dumnezeu despre viaţa lor în şcoală şi în biserică; secţiunea artistică, unde elevii au avut posibilitatea să efectueze un desen sau o pictură despre evenimentul cel mai important din viaţa lor; secţiunea multimedia, în care copiii puteau realiza un interviu cu una dintre personalităţile parohiei sau eparhiei, sau să realizeze o prezentare multimedia despre viaţa în şcoală şi în Biserică.

Înainte de faza pe eparhie, concursul a beneficiat de o evaluare şi premiere la nivelul protoieriilor, în cadrul cărora  au fost desemnate trei echipe câştigătoare pentru fiecare protopopiat.

„La faza pe eparhie, care a avut loc azi, au participat peste 100 de elevi, protopopi, preoţi, profesori de religie şi cadre didactice din cele 8 protopopiate din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului. Au fost acordate premii în obiecte şi diplome pentru locurile I, II şi III. Cei de pe locul I vor reprezenta Episcopia Maramureşului şi Sătmarului la faza pe Patriarhie, care va avea loc sâmbătă, 21 mai 2016, în Bucureşti, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, când premiile vor fi înmânate de Însuşi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, după cum subliniază Andrei Fărcaş, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Locul I a fost obţinut de parohia „Naşterea Maicii Domnului” Cavnic, Protopopiatul Lăpuş, pentru portofoliul „Micul creştin – misionar al lui Hristos”, coordonat de pr. Andrei Chira şi prof. Valeria Iacob; locul II – parohiile „Înălţarea Domnului” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Tg. Lăpuş, cu portofoliul „Biserica şi şcoala – lumina sufletului meu”, coordonat de Pr. Andrei Baboşan, prof. Mariana Pop şi prof. Rodica Vele; locul III – parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Dacia, Protopopiatul Carei, pentru portofoliul „Biserica şi şcoala – uşi deschise sufletelor inocente”, coordonat de pr. Florin Ioan Mocan şi prof. Nicoleta Florica Mocan.

Comentarii Facebook


Știri recente