Premierea câștigătorilor concursului „Biserica și școala din sufletul meu” în Moinești

 

În Protopopiatul Moinești  s-au evaluat lucrările participante la  Concursul „Biserica și școala din sufletul meu” și s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor luni, 18 aprilie 2016.

„În Protopopiatul Moinești s-au înscris la concurs 4 parohii: Solonț, Cotumba, Poduri și Petricica, care au desfășurat activități diverse, în biserică, în școală, în comunitate, și au lăsat o impresie foarte bună  enoriașilor, cadrelor didactice, autorităților locale, despre locul și rolul Bisericii Ortodoxe și preotului, în societatea de azi”, a subliniat pr. Ovidiu Hereș – responsabil cu activitățile catehetice în Protopopiatul Moinești.

Toți au primit diplome, reviste pentru copii, cărți de rugăciuni și iconițe, din partea protopopiatului.

***

La inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,  Sfântul Sinod a aprobat ca anul 2016, în Patriarhia Română, să fie declarat Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti. Între manifestările culturale, programate cu prilejul anului omagial, se numără și Concursul naţional de creație „Biserica și Școala din sufletul meu”.

La acest concurs participă aproximativ 100.000 de copii, implicați în programele catehetice din parohii, la activități de ajutorare a semenilor aflați în suferință și la sensibilizarea opiniei publice față de necesitatea de a investi în educația religioasă a copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente