Premierea câștigătorilor Concursului „Teologie și identitate”

Marțea aceasta, la 9 iunie 2015, a avut loc premierea câstigătorilor Concursului „Teologie și identitate”. Tema din acest an a fost „Sfântul Ioan Gură de Aur, viața, opera și activitatea misionară”.

Premierea a fost făcută de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care i-a felicitat pe câștigători și a evidențiat importanța Sfântului Ioan Hrisostom ca model pentru studenții teologi.

„Sunt bucuros şi onorat ca în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel să înmânăm celor trei studenţi teologi premiile pe care Facultatea de Teologie dimpreună cu Sectorul Învăţământ al Arhiepiscopiei Bucureştilor le-a hotărât. Aceşti trei teologi au fost şi sunt preocupaţi de viaţa, opera şi lucrarea pilduitoare a Sfântului Ioan Gură de Aur, unul dintre cei mai mari păstori de suflete pe care i-a avut Biserica în istoria ei. Sfântul Ioan Gură de Aur rămâne până la sfârşitul veacurilor un model de slujire jertfelnică a Mântuitorului Hristos. Foarte puţini ierarhi într-o perioadă atât de scurtă de păstorire, aşa cum a fost aceea a Sfântului Ioan Gură de Aur, au reuşit să realizeze atât de mult pentru Biserică, pentru lucrarea ei, pentru zidirea ei, pentru scrierile teologice pe care încă din vremea când era preot în Antiohia, dar şi în vremea slujirii ca patriarh le-a realizat. De aceea, aceşti tineri dimpreună cu toţi colegii lor de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, ca şi de la alte Facultăţi de Teologie din Biserica Ortodoxă Română, trebuie să privească mereu spre aceste modele strălucitoare aşa cum este şi cazul Sfântului Ioan Gură de Aur”, a declarat pentru TRINITAS TV, PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Concursul a fost organizat de Asociația Studenților Teologi Ortodocși, în colaborare cu Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Tema a fost una de teologie patristică: Sfântul Ioan Gură de Aur, viaţa, activitatea şi opera sa. Comisia formată din profesori la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti a stabilit premianţii”, după cum a precizat Pr. Cons. David Pestroiu, Sectorul Învățământ, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Premiile de anul acesta au constat în bani și cărți teologice.

Comentarii Facebook


Știri recente