Premierea câştigătorilor Concursului de teologie „Pr. Acad. Dumitru Stăniloae”

Câștigătorii concursului de teologie „Părintele Acad. Dumitru Stăniloae” au fost premiați, astăzi, 5 mai 2015, în Reşedinţa Patriarhală, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ei au primit diplome și premii în bani.

În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe câştigători și le-a vorbit despre personalitatea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae: „Felicităm pe Părintele Decan Ştefan Buchiu şi pe părinţii profesori care s-au ocupat de organizarea acestui concurs şi pe premianţi. Ne bucurăm că tânăra generaţia, care, adesea, nu l-a cunoscut personal pe Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, ci doar opera sa, are din ce în ce mai multă pasiune pentru a studia profunzimea şi bogăţia operei teologice şi spirituale a Părintelui Dumitru Stăniloae. Rareori se întâmplă ca un teolog să unească o gândire teologico – filozofică foarte adâncă cu o spiritualitate filocalică. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să cinstim pe înaintaşi prin cunoaşterea lucrării lor şi mai ales prin puterea mărturisitoare a credinţei lor şi a gândirii teologice spre slava lui Dumnezeu şi bucuria Bisericii”.

Câştigătorii aces­tei competiţii au fost premiaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a acordat următoarele premii: premiul I, în valoare de 3.000 de lei, studentului Mihail Comănoiu; premiul II, în valoare de 1.200 de lei, studentului Marius Keller; premiul III, în valoare de 800 de lei, studentului Eusebiu Damian Vlaicu. De asemenea, Prea­fericirea Sa a acordat şi trei menţiuni şi daruri constând în cărţi scrise de părintele Dumitru Stăniloae următorilor studenţi: Răducu Zidaru, Ionuţ Cosmin Covrig şi Mihai Mario Dorin.

Studenţii teologi au fost însoţiţi de părintele prof. dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, şi de părintele prof. dr. Sterea Tache, care au corectat lucrările studenţilor participanţi la concurs.

Tema din acest an a Concursului „Părintele Acad. Dumitru Stăniloae” a fost „Prezenţa harică a Sfintei Treimi în viaţa Bisericii” şi a fost cea de-a patra ediție a competiției dedicată marelui teolog român.

La acest eveniment au fost prezenţi şi membrii permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente