Premierea câştigătorilor concursului „Biserica și Școala din sufletul meu” în Protopopiatul Tinca, Oradea

 

Premierea câştigătorilor Concursului naţional de creație „Biserica și Școala din sufletul meu” s-a desfăşurat în ziua de joi, 21 aprilie 2016, în sala festivă a Protopopiatului Tinca. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, acţiunea a avut loc în prezenţa copiilor participanţi, a părinţilor, a profesorilor de religie care i-au coordonat și a preoților.

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru”, după care părinte Vasile Popa, protopop al Protopopiatului Tinca, a adresat un cuvânt de bun venit și de felicitare pentru toți preoții, profesorii, părinții și copiii implicați în acest concurs. De asemenea, a transmis un cuvânt de recunoștință Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru sprijinul de a se implementa acest concurs și în Eparhia Oradiei, pentru tot efortul depus în vederea bunei organizări a acestuia, dar și pentru inițiativa de a organiza nenumărate activități ce vin în întâmpinarea copiilor și tinerilor ortodocși din Episcopia Oradiei, a subliniat pr. Călin Popa, secretar administrativ al Protopopiatului Tinca.

În continuare, părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Episcopiei Oradiei, a rostit un cuvânt de felicitare și de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Sofronie. În cele ce au urmat, părintele Călin Ovidiu Popa a făcut o scurtă prezentare a conceptului acestui concurs și a arătat că în cadrul acestuia s-au înscris 13 parohii, însumând un număr de 197 de copii. De asemenea, a prezentat comisia de jurizare a portofoliilor.

Evaluarea și jurizarea la nivelul Protopopiatului Tinca a avut loc în data de 19 aprilie 2016, la sediul protopiatului. În urma jurizării, a fost declarat câştigător al concursului, la nivelul Protopopiatului Tinca, proiectul intitulat „Spre Dumnezeu – prin credință și educație”, iniţiat şi implementat de un grup de 39 copii din Parohia Tinca, coordonaţi de părintele paroh Mihai Ninel Iancu, Marioara Balogh, profesor de religie și Viorica Ana Madear, profesor de matematică. Pe locurile următoare s-au clasat proiectele: „Viața cu Hristos în Biserică și în Școală” – locul II, al copiilor din Parohia Tăut, coordonaţi de părintele paroh Petru Pavel Pele, alături de Daniel Ardelean, profesor de religie, şi „Drumul cel bun“ – locul III, al copiilor din Parohia Ghiorac, coordonaţi de părintele paroh Remus Iga și Loredana Butișcă, profesor de religie. Au primit mențiune copiii din parohiile Avram Iancu, Gepiș, Salonta I, Salonta II, Sînicolaul Român, Olcea, Tulca, Girișul Negru, Holod și Husasău de Tinca.

Urmează ca proiectul câștigător, „Spre Dumnezeu – prin credință și educație” a Parohiei Tinca, să reprezinte Protopopiatul Tinca la evaluarea din cadrul etapei eparhiale a acestui concurs.

***

Concursul este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte  Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,  şi cu aprobarea Sfântului Sinod,  de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în perioada 15 decembrie 2015 – 21 mai 2016, numărându-se între manifestările cultural-educaționale organizate cu prilejul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Concursul se adresează copiilor participanţi la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoţilor coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și tuturor celor care contribuie la sădirea cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor și îşi propune să îi ajute pe participanți să îşi descopere, prin activităţi de creaţie, noi aptitudini şi să îşi formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învăţarea şi să realizeze schimbul de experienţă între copii.

Comentarii Facebook


Știri recente